NOS Sport

Murray haalt in München voor het eerst finale op gravel

ATP München: Murray-Bautista Agut

Andy Murray heeft zich voor het eerst in zijn carrière voor de finale van een graveltoernooi geplaatst. De als eerste geplaatste Schot was in München de Spanjaard Roberto Bautista Agut met tweemaal 6-4 de baas.

Het was Murrays tweede overwinning van de dag. In de ochtenduren had hij in de kwartfinales, die vrijdag vanwege de aanhoudende regen niet gespeeld konden worden, Lukás Rosol met 4-6, 6-3, 6-2 geklopt. Met exact dezelfde cijfers had hij de Tsjech in 2014 in Indian Wells opzij gezet.

Murray is al in het bezit van liefst 31 titels, maar opvallend genoeg speelde hij in zijn loopbaan nog nooit een eindstrijd op het gemalen baksteen.

Derde finale van 2015

Dit jaar haalde de nummer drie van de wereld al de eindstrijd van de Australian Open en het masterstoernooi van Miami.

Samen met de Nederlander Jean-Julien Rojer kwam Murray vandaag ook nog uit in de halve eindstrijd van het dubbelspel. Daarin moest hij zijn meerdere erkennen in het koppel Peya/Soares: 3-6, 2-6.

Kohlschreiber

Murray neemt het in de finale van het enkelspel op tegen thuisfavoriet Philipp Kohlschreiber, die zich in drie sets ontdeed van de Oostenrijker Gerald Melzer: 2-6, 6-1, 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl