De partij van Jos van Rey treedt voorlopg niet toe tot de OSF.
NOS Nieuws

Partij Jos van Rey voorlopig geen lid OSF

De Volkspartij Limburg, de partij van Jos van Rey, wordt voorlopig geen lid van de OSF, de Onafhankelijke Senaatsfractie. Dat is besloten op de ledenraad van de OSF in Lunteren.

De OSF is het samenwerkingsverband van onafhankelijke provinciale partijen. Het bestuur had de ledenraad voorgesteld ook de Volkspartij Limburg als lid te accepteren, maar volgens OSF-voorzitter Van der Bij waren de meningen daarover verdeeld en dreigde tweespalt. Daarop werd het voorstel voorlopig teruggetrokken.

Proces

Het Openbaar Ministerie verdenkt Van Rey van corruptie en een deel van de achterban van de OSF heeft daarom moeite met zijn lidmaatschap. De partij wacht nu de loop van het proces tegen de politicus af. Van Rey werd bij de verkiezingen van maart in Provinciale Staten van Limburg gekozen.

Volgens Van der Bij zal het overgrote deel van de niet-landelijke provinciale partijen bij de Eerste Kamerverkiezingen op 26 mei op de OSF stemmen. Hij gaat ervan uit dat de partij haar ene zetel houdt in de senaat.

De voorzitter heeft zich gestoord aan senator De Lange. Die zei gisteren dat hij uit de OSF stapt, omdat hij niet wil dat Van Rey tot de partij toetreedt. Van der Bij vindt de opstelling van De Lange voorbarig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl