NOS Nieuws

Jonge zeeleeuw verkent straten van San Francisco

Jonge zeeleeuw verkent straten van San Francisco

Zeeleeuwen zijn heel normaal in de Baai van San Francisco, maar een zeeleeuw op straat is minder gebruikelijk. Een toerist in San Francisco keek daarom wel even raar op toen hij een jong zeeleeuwtje onder een auto zag zitten.

Het beest blijkt geen onbekende van het Marine Mammal Center, dat zeeleeuwen opvangt. "Rubbish", zoals ze hem noemen, werd in februari gevonden in Santa Barbara; hij was flink ondervoed en had een longontsteking. In maart werd hij na een intensieve verzorging weer vrijgelaten. Toch dook hij weer op, dit keer dus in San Francisco. Op beelden is te zien hoe het opvangcentrum het beestje probeert te vangen.

Sinds zijn vrijlating is hij zo'n vijf kilo verloren, maar verder maakt hij het goed. Hij is opnieuw opgenomen in het opvangcentrum en wordt nog even in de gaten gehouden. Daarna wordt hij teruggestuurd "met een waterdichte plattegrond", aldus het centrum op Twitter.

Rubbish is niet de enige zeeleeuw die op land werd aangetroffen. Dit jaar zijn er al zo'n 2500 gestrand. Volgens het opvangcentrum komt dit door de stijgende temperatuur aan zeewater waardoor er een tekort is aan voedsel. Moeders moeten verder zwemmen om aan eten te komen en laten hun kleintjes achter. Die krijgen zo'n honger dat ze zelf op zoek gaan, ook op land.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl