Husky

Zeeuwse politie neemt tientallen honden in beslag

De politie heeft 32 honden in beslag genomen bij een bedrijf in de Zeeuwse plaats Groede. Het bedrijf verzorgt toertochten met husky's in binnen- en buitenland.

Volgens de politie waren de honden zeer sterk vermagerd en sommige zaten in een ruimte die vervuild was met hondenpoep. Het bedrijf was al een paar keer gewaarschuwd, maar de situatie verbeterde niet.

De sledehonden zijn naar een opvangplek in Amsterdam gebracht. "Je kunt zo'n grote groep niet zomaar naar een asiel brengen", zegt een politiewoordvoerder.

"Zwartgemaakt"

De eigenaar van het huskybedrijf bestrijdt dat zijn honden vermagerd zijn. "De eerste reu die werd meegenomen, was 27 kilo. Een gewicht van 17 tot 25 kilo is normaal voor zo'n hond. Hij was dus zelfs te zwaar. Als onze dieren echt uitgemergeld zouden zijn, zouden ze nooit wagentjes met mensen trekken."

Volgens de eigenaar wordt hij al jaren door allerlei mensen tegengewerkt en zwartgemaakt. "De inspecteur van de Dierenbescherming is een goede vriend van de eigenaar van een concurrerend huskybedrijf, dat verklaart voor mij heel veel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl