Komen de Europese Spelen naar Nederland?
NOS Nieuws

Snel besluit over kandidatuur Europese Spelen

Minister Schippers neemt nog voor het eind van de eerste Europese Spelen in Bakoe, op 28 juni, een beslissing over een Nederlandse organisatie van het evenement. Afgelopen dinsdag werden de sportbonden het eens over een Nederlandse kandidaatstelling voor de Spelen in 2019.

Belangrijke voorwaarden zijn wel dat er zekerheid moet zijn over de financiering en dat het een volwaardig topsportevenement wordt. Ook Schippers heeft daar nog veel vragen over, schrijft ze aan de Tweede Kamer.

Uitstraling

Zo wil Schippers weten of het echt een topsportevenement wordt met voldoende uitstraling en olympische kwalificatiemogelijkheden. Ook wil ze weten hoe de verhouding tussen publieke en private financiering is, en hoeveel de sport zelf bijdraagt.

Gisteren heeft Schippers om de tafel gezeten met bestuurders van gemeenten, provincies en NOC*NSF. Schippers zet naar eigen zeggen in op een zorgvuldige verkenning en wil samen met de andere overheden tot een besluit komen. Ze zegt dat ze met "een positief kritische blik" naar het plan kijkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl