Annouk van der Weijden tijdens de NK allround 2015
NOS Schaatsen

Van der Weijden tekent bij ploeg Timmer

Annouk van der Weijden schaatst komend seizoen voor Team Continu. De allroundster tekent een contract voor één jaar bij de ploeg van coaches Marianne Timmer en Gianni Romme. Daarmee is Team Continu compleet.

"De drive die ik voel om mij verder te ontwikkelen als schaatsster voelde ik ook van de kant van Marianne. Er was snel een klik tussen ons", zegt de 28-jarige Van der Weijden. De nummer vijf van de 3.000 meter op de Spelen van Sotsji komt over van New Balance.

Ook Timmer is verheugd met de komst van Van der Weijden. "Annouk heeft een frisse en krachtige uitstraling met een duidelijke wil om te winnen. Dat past goed bij onze teamspirit en ze kan bij ons nog een stap maken."

Voorhuis naar iSkate

Vrijdagmorgen werd bekend dat Jorien Voorhuis vertrekt bij Continu. Zij gaat naar het nieuwe allroundteam van iSkate. Eerder besloot Ireen Wüst de ploeg te verlaten om een nieuw team te beginnen.

Met de komst van Van der Weijden is het team van Timmer rond voor aankomend seizoen. Het team heeft verder Margot Boer, Yvonne Nauta, Thijsje Oenema, Janine Smit, Letitia de Jong, Karolína Erbanová en Nao Kodaira nog onder contract.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl