Empoli wint van Napoli en speelt zich vrijwel veilig. Massimo Maccarone (m) opende de score.

Empoli geeft Napoli een pak slaag

Empoli heeft zich door een overwinning op Napoli vrijwel zeker veilig gespeeld in de Serie A. De laagvlieger uit Toscane was met 4-2 te sterk voor de nummer vier van de Serie A.

Napoli kende een dramatische eerste helft waarin het al na acht minuten op achterstand kwam. Massimo Maccarone scoorde en zag zijn ploeg vlak voor rust op 2-0 komen door een eigen doelpunt van Miquel Britos. In de blessuretijd van het eerste bedrijf werd het zelfs 3-0 door Riccardo Saponara.

In de tweede helft bracht Vincent Laurini de spanning enigszins terug, maar nog een eigen doelpunt (dit keer van Raúl Albiol) zette de marge weer op drie. De treffer in blessuretijd van Marek Hamsik was voor de statistieken.

Verlies doet pijn, maar nog twee kansen

Het verlies komt Napoli niet goed uit. De club had de achterstand op AS Roma kunnen verkleinen, maar blijft nu op vijf punten staan. De kampioen en de nummer twee van Italië plaatsen zich direct voor de groepsfase van de Champions League. De nummer drie plaatst zich voor de laatste voorronde. Met nog vijf duels te gaan wordt het dus een lastige klus via de competitie Champions League-voetbal te halen.

Napoli heeft echter nóg een kans om de Champions League te bereiken. Als het de Europa League wint, waarin het in de halve finales tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk uitkomt, mag het volgend seizoen in het kampioenenbal uitkomen.