NOS Sport

Goede avond Van Barneveld in Premier League

  • Pro Shots
    Raymond van Barneveld
  • Pro Shots
    Michael van Gerwen won overtuigend van Phil Taylor

Raymond van Barneveld heeft zeer goede zaken gedaan in de jacht op een plek in de halve finales van de Premier League of Darts. 'Barney' won in Birmingham twee partijen en zag concurrent Phil Taylor verliezen van Michael van Gerwen.

In zijn eerste partij versloeg Van Barneveld de Schot Gary Anderson (7-5) waarna Van Gerwen na een stroeve start geen spaan heel liet van Phil Taylor (7-4). In zijn tweede partij van de avond versloeg Van Barneveld de Engelsman Adrian Lewis met 7-2.

Door zijn zeges en de nederlaag van Taylor staat Van Barneveld nu op een derde plek met drie punten meer dan Taylor. De eerste vier darters na zestien partijen spelen op 21 mei de halve finales. Later op die avond is de finale van het prestigieuze toernooi.

'Barney' verslaat wereldkampioen

Van Barneveld had het in zijn eerste partij moeilijk met de Schotse wereldkampioen, maar won in Birmingham met 7-5.

Anderson nam snel een 4-0 voorsprong, maar Van Barneveld knokte zich knap terug in de wedstrijd. Hij won vijf legs op rij, waarbij vooral de negende leg een belangrijke was. Beide darters misten meerdere dubbels maar 'Barney' pakte de leg en de 5-4 voorsprong door dubbel vier uit te gooien.

Anderson kwam terug tot 5-5, maar nadat Van Barneveld er 6-5 van had gemaakt, miste de Schot weer zijn dubbels. Vervolgens besliste de vijfvoudig wereldkampioen de wedstrijd door dubbel zestien uit te gooien.

Lewis al snel aangeslagen

In de laatste partij van de avond begon Van Barneveld direct sterk door met 161 de eerste leg te pakken. In de tweede leg brak hij Lewis die daarna het nakijken had. De tweevoudig wereldkampioen maakte er nog wel 3-2 van, maar daarna won Van Barneveld vier legs op rij.

Van Gerwen oppermachtig tegen Taylor

Van Gerwen begon moeizaam aan zijn partij tegen de zestienvoudig wereldkampioen. Taylor nam rap een 3-1 voorsprong, maar toen ging bij de Brabander de turbo aan. Hij won op imponerende wijze vijf legs op rij, zag Taylor er nog 6-4 van maken, maar gooide even later koeltjes de wedstrijd uit.

Uitslagen speelronde 13

Dave ChisnallAdrian Lewis7 - 4
RAYMOND VAN BARNEVELDGary Anderson7 - 5
James WadeStephen Bunting6 - 6
MICHAEL VAN GERWENPhil Taylor7 - 4
Adrian LewisRAYMOND VAN BARNEVELD7 - 2

Stand na speelronde 13

Duels Punten Legs
1. MICHAEL VAN GERWEN * 14 22 (90-58)
2. Dave Chisnall (Engeland) * 14 19 (84-60)
3. RAYMOND VAN BARNEVELD 14 16 (77-72)
4. Gary Anderson (Schotland) 14 16 (76-72)
5. Phil Taylor (Engeland) 14 13 (75-75)
6. Adrian Lewis (Engeland) 14 12 (66-77)
7. Stephen Bunting (Engeland) 14 11 (70-79)
8. James Wade (Engeland) 14 11 (69-80)
* Geplaatst voor halve finales

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl