NOS Wielrennen

Rund um Finanzplatz mogelijk doelwit aanslag

Rund um Finanzplatz mogelijk doelwit aanslag

De vermaarde Duitse wielerkoers Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt gaat vrijdag niet door nadat er een bom is gevonden in een huis in de omgeving van het parcours. Er zijn twee mensen gearresteerd.

Aan de wedstrijd die altijd op 1 mei wordt georganiseerd, zouden dertien Nederlanders deelnemen, onder wie Koen de Kort. Hij laat vanuit Frankfurt weten flink geschrokken te zijn. "Het is onwerkelijk, moeilijk te bevatten dat het morgen echt mis had kunnen gaan."

Dank aan oplettende mensen

"Na de aanslag tijdens de Boston marathon kon je erop wachten dat ook het wielrennen een keer aan de beurt zou zijn, want onze sport is net zo toegankelijk en het is nu eenmaal een wereldwijd probleem", aldus De Kort. "Ik kan daarom alleen maar heel blij zijn met het optreden van de politie en oplettende mensen."

Toch zegt de renner van Giant-Alpecin zonder angst op de fiets te zitten als hij zijn volgende koers gaat rijden in Californië. "Als je erover na gaat denken wat er allemaal mis kan gaan, kan je beter stoppen."

Henninger Turm

De wedstrijd, die vroeger door het leven ging als Rund um den Henninger Turm, leverde vorig jaar een overwinning op voor de Noor Alexander Kristoff. Karsten Kroon won de koers twee keer en ook Gerrie Knetemann, Roy Schuiten en Eddy Beugels waren er succesvol.

De renners die morgen in Eschborn op de fiets zouden stappen zijn behoorlijk geschrokken, zo laten ze weten op Twitter.

Pijpbom

De Duitse politie denkt met de arrestatie van een 35-jarige man en een 34-jarige vrouw een terroristische aanslag op de koers te hebben voorkomen.

Bij een inval in een huis in Oberursel, bij Frankfurt, zijn een gebruiksklare, zelfgemaakte pijpbom, stoffen om de bom tot ontploffing te brengen, een automatisch geweer en munitie gevonden.

Duitse politie voorkomt terreuraanslag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl