NOS Nieuws

Vijf dagen extra voor belastingaangifte

Iedereen krijgt vijf dagen extra de tijd om de belastingaangifte over 2014 te doen. De aangiften inkomstenbelasting, omzetbelasting en loonheffingen die tot en met 5 mei binnenkomen, worden behandeld alsof ze ingediend zijn op 30 april, zegt de Belastingdienst.

Oorspronkelijk was vandaag de deadline. Gisteren wilden zo veel mensen tegelijk aangifte doen, dat de website van de Belastingdienst het niet aankon. Alleen al gisteravond kwamen volgens een woordvoerder 200.000 aangiften binnen.

Extra tijd

Vandaag waren er volgens de Belastingdienst geen problemen op de website. In een persbericht stelt de dienst dat "de verwerking van de al ingestuurde aangiften voorspoedig verloopt en er ruimte is ontstaan om mensen een paar dagen extra de tijd te geven".

Er is voor 5 mei gekozen omdat dan de kans nog groot is dat er voor 1 juli bericht teruggestuurd kan worden. Na 5 mei is dat technisch niet mogelijk. Er is dan te weinig verwerkingstijd.

"Ik ben tevreden dat de soepele verwerking van aangiften de Belastingdienst meer armslag oplevert", zegt directeur-generaal Veld van de Belastingdienst. "Door de coulance kunnen mensen de komende dagen op een rustig moment hun aangifte doen."

Dit scherm kregen veel mensen te zien op woensdag als ze wilden inloggen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl