In Brussel kwam vanmiddag een vlucht uit Nepal aan met voornamelijk Nederlanders en Belgen
NOS Nieuws

Contact gezocht met 200 Nederlanders in Nepal

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt nog contact met zo'n 200 Nederlanders in Nepal van wie niets gehoord is sinds de aardbeving.

Gisteren deed het ministerie een oproep aan de landgenoten in Nepal zich te melden. Dat leverde zo'n honderd nieuwe reacties op. Sommige Nederlanders hadden Nepal al op eigen gelegenheid verlaten. Eerder waren er al ruim 500 gelokaliseerd.

Volgens de Nederlandse ambassadeur Fons Stoelinga wordt de lijst met namen voortdurend nageplozen en gecorrigeerd. "Die lijst is eigenlijk zo hard als de gegevens die de familieleden of de reisbureaus bij ons inleveren", zegt hij in een interview met de NOS. Zo kwamen er sinds gisteren ook weer vijftig nieuwe namen op de lijst. Hiermee komt het totaal aantal Nederlanders dat tijdens de beving in Nepal was op 800.

Stoelinga heeft als standplaats de Indiase hoofdstad New Delhi en kwam vandaag aan in Nepal. Hij trekt zich het lot van de gestrande Nederlanders aan. "Daar zijn we dagelijks mee bezig", zegt hij. "Daarom moeten we die lijst ook goed uitkammen en moet die correct zijn."

Terug naar huis

Hij richt zich nu vooral op de Nederlanders die wel terecht zijn. "Zij moeten zo snel mogelijk het land uit."

De ambassadeur is in Nepal om met andere organisaties en landen te overleggen en om te regelen dat de Nederlanders die vastzitten in afgelegen gebieden zo snel mogelijk naar Kathmandu kunnen. Daarvandaan kunnen ze door naar huis.

'De lijst zo hard als de families of reisbureau's inleveren'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl