NOS Nieuws

Rick Nieman vertrekt na 19 jaar bij RTL Nieuws

Rick Nieman vertrekt na negentien jaar bij RTL Nieuws. De presentator vindt dat het tijd is voor iets anders en wil zich toeleggen op schrijven en andere journalistieke projecten. Op 22 mei heeft hij zijn laatste uitzending.

Op de website van RTL Nieuws schrijft Nieman dat hij bij RTL een mooie tijd heeft gehad. "Het was een voorrecht om verslag te doen van zo veel grote en kleine nieuwsgebeurtenissen en miljoenen kijkers te mogen informeren", schrijft hij. "Ik zal met pijn in het hart afscheid nemen van deze geweldige nieuwsorganisatie en van mijn fantastische collega's."

Nieman wordt binnenkort 50 jaar. "Ik barst van de ideeën en hoop de komende jaren veel nieuwe dingen te doen en te leren", schrijft hij.

Nieman wil onder meer projecten gaan doen met zijn vrouw Sacha de Boer, die twee jaar geleden vertrok bij het NOS Journaal. Zij legt zich tegenwoordig toe op fotografie. Nieman wil verhalen gaan schrijven bij haar foto's.

Hoofdredacteur Harm Taselaar betreurt Niemans vertrek, maar wenst hem veel succes bij zijn nieuwe activiteiten.

"Ik neem met enige pijn in het hart afscheid van een super-professional en van een vriend. We hebben samen in al die jaren veel prachtige journalistieke avonturen meegemaakt. Voor mij zal hij altijd een schoolvoorbeeld blijven van wat een anchor van een nieuwsprogramma idealiter moet zijn.”

Rick Nieman kwam in de zomer van 1996 bij RTL Nieuws. Wat nieuws betreft, hebben de aanslagen van 11 september 2001 in New York op hem de meeste indruk gemaakt. "Vanaf het moment dat de vliegtuigen in de WTC-torens vlogen, wisten wij dat de wereld nooit meer hetzelfde zou zijn."

Rick Nieman stopt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl