Vrouwen en kinderen die zijn gevlucht voor het geweld van Boko Haram
NOS Nieuws

Opnieuw grote groep meisjes in Nigeria bevrijd

Het Nigeriaanse leger zegt dat het in het noordoosten van Nigeria 159 meisjes en vrouwen heeft bevrijd die waren ontvoerd door de terreurorganisatie Boko Haram.

Bij de bevrijdingsactie in de bossen van Sambisa zijn een vrouw en een militair om het leven gekomen. Acht vrouwen zijn zwaargewond geraakt en in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht, zegt een legerwoordvoerder.

De andere vrouwen en meisjes zijn naar een veilige plaats gebracht om bij te komen. De bevrijding komt twee dagen na de actie waarbij in hetzelfde bosgebied 293 vrouwen en meisjes werden bevrijd.

Chibok

Onder de nieuwe bevrijde meisjes zitten geen scholieren die vorig jaar april door de terreurorganisatie werden ontvoerd uit een school in Chibok, zegt het leger. Een aantal van die meisjes zou gedwongen zijn om te trouwen met moslimextremisten. Tientallen meisjes konden ontsnappen, maar van 219 ontbreekt nog elk spoor.

In de bossen van Sambisa heeft Boko Haram volgens het leger zijn laatste bolwerk in Nigeria. Militairen begonnen een paar weken geleden in het gebied een groot offensief tegen de terroristen.

Boko Haram voert in Nigeria al geruime tijd een harde strijd om van het land een streng islamitische staat te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl