Ergens onder het puin ligt het geld voor de behandeling van oma
NOS Nieuws

'Ouders ruimen puin, kinderen spelen alweer cricket'

In het kleine en arme dorpje Siddhipur ten zuiden van Kathmandu woont de familie Maharjam. Hun huis is ingestort na de aardbeving, net als veel andere huizen in de straat. Andere huizen zijn onbewoonbaar geworden door lekkages, scheuren en gaten.

Moeder graaft met een schoffel zuchtend tussen de stenen. Haar zus sleept de grote stenen weg en brengt de uitgegraven gebruiksvoorwerpen naar haar man. Drie kinderen kijken gelaten toe wat hun ouders doen.

Puinruimen in Siddhipur

Overal zie je mensen puinruimen. Daartussen spelen gelukkig alweer kinderen cricket, drinken oudere mannen thee en zijn vrouwen kleding aan het wassen.

Vader Maharjam vertelt dat oma onder het puin vastzat en moest worden gered. Ze heeft ernstige verwondingen aan haar rechterbeen en moet geopereerd worden.

Vader Maharjam

In het ziekenhuis konden ze haar eerst niet helpen door de grote hoeveelheid slachtoffers. Toen ze eindelijk aan de beurt was, moest ze 3000 rupees betalen.

Maar het geld van de familie ligt onder het puin, dus dat ging niet. Oma is weer thuis en wacht nu bij de tent. Ze hoopt dat de familie hun kleine beetje spaargeld vindt.

De familie bivakkeert in tenten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl