Li Jie is sterk op de WK in China
NOS Sport

Li Jie in topvorm op WK tafeltennis

Tafeltennisster Li Jie is bezig aan een ijzersterk WK in China. De 31-jarige Nederlandse bereikte donderdag eerst de halve finales in het dubbelspel, waardoor ze zeker is van een medaille, om vervolgens ook door te dringen tot de laatste zestien in het enkelspel.

Li Jie won in de derde ronde met overtuigende cijfers van Doo Hoi Kem uit Hongkong: 4-0 (11-7, 11-7, 11-9, 11-5). Voor de Nederlandse is de vierde ronde een evenaring van haar beste prestatie tot nog toe op een WK. In 2011 reikte ze in Rotterdam ook tot de achtste finales.

In de volgende ronde neemt Li Jie het op tegen de Chinese Zhu Yuling, in het verleden twee keer wereldkampioene bij de junioren en bij de senioren in 2013 goed voor een plaats in de halve finale van de WK. In Suzhou is de 20-jarige Zhu Yuling als zesde geplaatst.

Medaille

Li Jie bereikte met haar Poolse partner Li Qian de halve finales van het dubbelspel, wat haar in elk geval een bronzen medaille oplevert. Het is pas de derde Nederlandse medaille in de geschiedenis van de wereldkampioenschappen tafeltennis. In de kwartfinale werd met 4-0 (11-2, 11-6, 11-9 en 11-4) gewonnen van het duo Hu Melek/Shen Yanfei.

In de halve finales spelen Jie en Qian tegen het als zevende geplaatste duo Ding Ning en Li Xiaoxiao uit China. Zij versloegen in hun kwartfinale het als eerste geplaatste Japanse tweetal Ai Fukuhara/Misako Wakamiya met 4-0.

Wereldkampioenen

De tegenstanders van Li Jie en Li Qian in de strijd om een plaats in de finale hebben een grote reputatie. Ding Ning veroverde in 2011 in Rotterdam de wereldtitel in het enkelspel en voert momenteel de wereldranglijst aan. Li Xiaoxia is de wereldkampioene van 2013. Zij veroverde bij de Olympische Spelen in Londen (2012) goud in het enkelspel.

Li Jiao

Voor Li Jiao viel donderdag het doek in het enkelspel. De 42-jarige Nederlandse verloor in vier games van de Chinese Liu Shiwen.

Wedstrijdpunt Li Jie in derde ronde WK tafeltennis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl