Victor Reinier en Angela Schijf in Flikken Maastricht
NOS Nieuws

'Flikken' breidt uit naar Rotterdam

De populaire televisieserie Flikken Maastricht krijgt een Rotterdamse versie. Vanaf volgend voorjaar zal de AvroTros Flikken Rotterdam uitzenden.

Burgemeester Aboutaleb nam speciaal voor de bekendmaking een filmpje op. "Mijn mooie stad kan een paar goede rechercheteams altijd goed gebruiken", zegt hij in het promotiefilmpje. "Het gerucht moet worden ontzenuwd. Het klopt. Flikken komt naar Rotterdam."

Flikken Rotterdam

Volgens producent Erik van Rijsselt was de keuze voor Rotterdam niet moeilijk. Hij wijst onder meer op aantrekkelijke filmlocaties als de Erasmusbrug en op de skyline. Waar Flikken Maastricht zich vooral richt op het blauw op straat, zal de Rotterdamse versie meer het werk van de recherche belichten.

De cast van de nieuwe serie wordt over een maand of vier gepresenteerd. Er zijn vooralsnog tien afleveringen ingepland. Komend najaar worden ze opgenomen.

Televizier-ring

Flikken Maastricht won vorig jaar de Gouden Televizier-ring. Het programma is op zijn beurt een spin-off van de Vlaamse serie Flikken, die zich afspeelt in Gent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl