De afgelopen dagen vertrokken al meerdere repatriëringsvluchten vanuit Nepal
NOS Nieuws

Toestellen brengen 100 Nederlanders terug

De komende nacht en morgenochtend komen in Nederland en België twee vliegtuigen aan met ruim 100 Nederlanders uit Nepal. Aan het begin van de nacht landt in Rotterdam een door Buitenlandse Zaken en SOS International gecharterd vliegtuig met 50 Nederlanders, onder wie twee gewonden. Het toestel vliegt via Pakistan en Jordanië naar Rotterdam. Aan een tweede charter wordt gewerkt.

Gisteren vertrok een Belgisch toestel met 54 Nederlanders uit Kathmandu, met als eerste tussenstop New Delhi. Het toestel vliegt vanavond door naar Brussel, waar het morgenochtend omstreeks 11.00 uur op een militair vliegveld zal landen. Een van de Nederlandse passagiers in het toestel is zwaargewond. Die blijft voorlopig in een ziekenhuis in New Delhi.

De Nederlandse ambassade in India weet nog niet of de overige 53 Nederlanders op de vlucht allemaal meereizen naar Brussel.

Kathmandu

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag verzoekt alle Nederlanders in Nepal die het land willen verlaten naar het vliegveld in Kathmandu te komen. Daar wordt bekeken of er plaats is in vertrekkende vliegtuigen.

SOS International laat weten dat 325 van de circa 500 Nederlanders in Nepal inmiddels zijn weggehaald.

'Heel lastig om gestrande Nederlanders te bereiken'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl