Karremans verlaat in november vorig jaar de rechtbank in Arnhem
NOS Nieuws

'Genoeg gezegd. Ik wil nu verder met mijn leven'

Oud-Dutchbat-commandant Thom Karremans wil weer verder met zijn leven, nu het hof heeft bepaald dat hij niet wordt vervolgd voor Srebrenica. Wat hem betreft is de zaak nu definitief gesloten. De laatste jaren waren volgens Karremans getekend door de druk van de zaak.

Volgens advocaat Knoops is met deze beslissing van het Hof duidelijk geworden dat Karremans, rechterhand Franken en adjudant Oosterveen "geen strafrechtelijk verwijt valt te maken bij de val van de enclave en de dramatische gevolgen die dat had".

Volgens Karremans is het vreemd genoeg geen goede dag voor hem, omdat hij uiteindelijk toch had gehoopt dat de werkelijk verantwoordelijken, de politiek verantwoordelijken, zich hadden moeten verantwoorden.

Karremans en Oosterveen hopen dat "de Dutchbatters uit de beslissing van het hof hoop en moed putten om verder te gaan met hun levens".

Ook bedanken ze de Dutchbatters voor alle steun in de afgelopen jaren. In een telefoongesprek met de NOS zegt Karremans dat "er genoeg is gezegd, en dat ik nu verder wil met mijn leven".

Karremans: Ik had stiekem gehoopt op strafvervolging

In november had Karremans bij het hof al gezegd dat hij strafvervolging niet uit de weg wilde gaan, omdat de onderste steen boven moet komen.

Knoops zei toen dat als het tot een strafrechtelijk onderzoek komt, hij oud-premier Kok en voormalig minister van Defensie Voorhoeve als getuige zou oproepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl