Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar vieren feest

Barcelona wervelt langs Getafe

FC Barcelona heeft in eigen huis een indrukwekkende 6-0 overwinning geboekt op Getafe. De koploper van Spanje heeft nu vijf punten meer dan Real Madrid, dat woensdag Almería ontvangt.

Barcelona combineerde er vanaf de aftrap lustig op los. Getafe stond erbij en keek ernaar, al hadden de bezoekers na de 1-0 van Lionel Messi (stiftje vanaf de stip) nog wel twee mogelijkheden op de gelijkmaker.

5-0 ruststand

Nadat Luis Suárez met een knappe volley voor 2-0 had gezorgd, was er geen houden meer aan voor Getafe en via Neymar (fraaie actie), Xavi (afstandsschot) en opnieuw Suárez (prachtige aanval) werd het nog voor rust 5-0.

De koek was daarmee nog niet op, want al vroeg in de tweede helft vond Messi met een gekruld schot de kruising. De Barça-storm ging daarna wat liggen en Getafe kon eindelijk weer ademhalen, al mochten de bezoekers vooral blij zijn dat de Catalanen ook nog kansen konden missen.

Record supertrio

Het supertrio Messi-Neymar-Suárez heeft nu dit seizoen 102 keer gescoord (alle competities). Dat is twee doelpunten meer dan het oude Barça-record van Messi, Thierry Henry en Samuel Eto'o in het seizoen 2008/2009. In het seizoen 2011/2012 maakten Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Gonzalo Higuaín met z'n drieën 118 treffers voor Real Madrid.