Voorzitter Waterschap Peel en Maasvallei Toine Gresel stapt op
NOS Nieuws

Voorzitter Waterschap Peel en Maasvallei stapt op

De voorzitter van Waterschap Peel en Maasvallei, Toine Gresel, heeft zijn ontslag ingediend. Volgens 1Limburg deed hij dat naar aanleiding van onderzoek van L1 naar de relatie die hij heeft met een bedrijf dat ook werkzaamheden heeft verricht voor het Waterschapsbedrijf Limburg. Volgens 1Limburg heeft Gresel publicatie over eventuele belangenverstrengeling niet willen afwachten.

Toine Gresel schrijft in zijn ontslagverzoek aan minister van Infrastructuur en Milieu Schultz van Haegen dat de schijn van belangenverstrengeling is ontstaan. Hij schrijft dat hij al enkele jaren betaald als personal-coach werkt voor het bedrijf dat ook voor het Waterschapsbedrijf Limburg heeft gewerkt. Gresel is vice-voorzitter van dat Waterschapsbedrijf en als bestuurder formeel verantwoordelijk voor het toekennen van opdrachten.

Schijn van belangenverstrengeling

Dat betekent, schrijft hij, "dat ik dus ook mijn neveninkomsten op correcte wijze had moeten melden. Dat is niet gebeurd. Zo is onbedoeld de schijn van belangenverstrengeling ontstaan".

Hij schrijft ook dat dat alleen hem persoonlijk aan te rekenen is. Als voorzitter van het waterschap vindt hij dat hij er juist zorg voor moet dragen dat er geen schijn van belangenverstrengeling ontstaat. Daarom heeft hij besloten zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Conform aanbestedingsbeleid

Gresel benadrukt dat hij op geen enkele manier betrokken is geweest bij het toekennen van de opdracht, omdat de organisatie dergelijke opdrachten verstrekt en niet het bestuur.

De voorzitter van Waterschapsbedrijf Limburg, Jan Schrijen, heeft op basis van een eerste analyse van de opdrachten aan het betreffende bedrijf vastgesteld dat die conform het aanbestedingsbeleid zijn verstrekt. Er volgt nog een toets door een externe organisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl