Wout Poels
NOS Wielrennen

Poels toch onder het mes, enkele weken eruit

Wout Poels moet toch geopereerd worden aan de schouder die hij vorige week blesseerde bij een valpartij tijdens de Waalse Pijl. De renner van Sky zal daar een paar weken van moeten revalideren, maar de rest van zijn seizoen komt vooralsnog niet in gevaar. "Het is wel realistisch dat ik het Critérium du Dauphiné en daarna de Tour kan rijden".

Aanvankelijk luidde de diagnose dat hij niets had gebroken, maar later werd er in zijn schouder toch een afgebroken stukje bot gevonden. Dat wordt woensdag vastgezet door een specialist in Manchester.

Snel op de hometrainer

Door de blessure miste Poels zondag al de klassieker Luik-Bastenaken-Luik en hij moest ook de dinsdag begonnen Ronde van Romandië aan zich voorbij laten gaan. De volgende wedstrijd op Poels' programma is het Critérium du Dauphiné in juni. Dat geldt als een voorbereidingskoers op de Tour de France, waarin hij verwacht als een van de meesterknechten van Chris Froome te fungeren.

Poels weet niet precies hoe lang zijn herstel zal duren. "Het ziet er nu goed uit, maar het kan natuurlijk zijn dat de arts morgen iets anders tegenkomt tijdens de operatie. Ik verwacht dat ik binnen een week weer op de hometrainer kan zitten. Daarna zal het wel even duren voordat ik weer wedstrijden kan rijden, maar het is wel realistisch om te zeggen dat ik de Dauphiné moet kunnen rijden. En daarna komt de Tour ook alweer in zicht", aldus Poels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl