Louis van Gaal in de VS, in de zomer van 2014
NOS Voetbal

United toch weer naar VS, kritiek Van Gaal ten spijt

Ondanks felle kritiek vorig jaar van trainer Louis van Gaal bereidt Manchester United zich ook komende zomer in de Verenigde Staten voor op het nieuwe voetbalseizoen. De keuze is opmerkelijk omdat Van Gaal in juli 2014 nog aangaf dat de voorbereiding er in 2015 anders uit zou zien.

Van Gaal zette kort na zijn aantreden vraagtekens bij de locatie van het traningskamp. “Als je veel moet vliegen en lange afstanden moet afleggen, met als gevolg een jetlag, dan is dat niet bevorderlijk. In combinatie met veel commerciële activiteiten is dat niet echt een positieve voorbereiding”, zei Van Gaal destijds.

"De oefencampagne was al geregeld voordat ik manager werd en ik zal me aanpassen. Net zoals United ook aan mijn wensen probeert te voldoen. Ik hoop dat de voorbereiding volgend jaar anders in elkaar steekt en dat is mij al toegezegd. Ik heb er alle vertrouwen in."

De ploeg kan trainen op de beste plekken in de wereld en spelen in de beste stadions voor duizenden Amerikaanse liefhebbers.

United-directeur Richard Arnold

Toch trok Van Gaal dit jaar aan het kortste eind, want Manchester United gaat op de International Champions Cup voor titelprolongatie. Onder meer Paris Saint-Germain en FC Barcelona zijn de tegenstanders. Aan het toernooi doen tien ploegen mee. De club die na vier wedstrijden de meeste punten heeft, is de winnaar.

Directeur Richard Arnold van Manchester United reageerde, ongetwijfeld in tegenstelling tot Van Gaal, erg enthousiast. “De ploeg kan trainen op de beste plekken in de wereld en spelen in de beste stadions voor duizenden Amerikaanse liefhebbers.”

2014: Man United vernedert LA Galaxy

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl