Dani Pedrosa mikt op een rentree over twee weken
NOS Sport

Pedrosa stelt rentree met twee weken uit

Dani Pedrosa heeft zijn terugkeer in het wereldkampioenschap met minimaal twee weken uitgesteld. De Spaanse motorcoureur, onlangs geopereerd vanwege een spierblessure in zijn onderarm, zou op 3 mei terugkeren bij de Grand Prix van Jerez, maar laat weten nog niet klaar te zijn voor een comeback.

Eind maart liet Pedrosa zich nog ontvallen dat hij vreesde voor het einde van zijn loopbaan. "Ik ga mijn best doen om een oplossing te vinden, maar op dit moment kan ik niets bedenken", sprak hij destijds.

"Ik wil graag goed nieuws geven maar dat kan niet, want ik ben er in Jerez niet bij", schrijft Pedrosa nu op zijn weblog. "Ik heb maandag een testrit gemaakt en na afloop voelde mijn onderarm nog steeds niet honderd procent."

Ik heb maandag een testrit gemaakt en na afloop voelde mijn onderarm nog steeds niet honderd procent.

Dani Pedrosa

Groter probleem

Pedrosa denkt dat het zijn herstel belemmert als hij in Jerez zou rijden. "Het is een lastige beslissing, maar ik kan beter nog even wachten. Als ik een heel weekend ga rijden wordt het nog erger en het laatste wat ik wil, is dat ik een nog groter probleem krijg."

De voormalig wereldkampioen, die dit jaar alleen bij de openingsrace in Qatar in actie kwam, mikt nu op een terugkeer bij de Grand Prix van Frankrijk, op 17 mei op het Bugatti-circuit in Le Mans.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl