Een brandende auto in Baltimore
NOS Nieuws

Bijna 200 arrestaties in onrustig Baltimore

In Baltimore zijn bijna tweehonderd mensen opgepakt sinds er gisteravond rellen uitbraken in de stad in de staat Maryland. Er is erg veel schade aangericht, zei een woordvoerder van burgemeester Stephanie Rawlings-Blake.

Er werden vijftien gebouwen en 144 auto's in brand gestoken tijdens rellen tussen een groep jongeren en de politie. Daarnaast raakten zeker vijftien agenten gewond. Zes van hen hebben ernstige verwondingen.

De burgemeester stelde vannacht voor de hele stad een avondklok in, nadat er plunderingen hadden plaatsgevonden en er gebouwen in brand waren gestoken.

Reservisten

De gouverneur van Maryland neemt de zaak ook hoog op en kondigde de noodtoestand af in Baltimore. Dat maakte het voor hem mogelijk om de National Guard in te schakelen om te helpen de ongeregeldheden aan te pakken.

Inmiddels zijn er zo'n vijfhonderd reservisten aangekomen in de stad. Nog eens 1500 leden van de National Guard zijn paraat en kunnen ieder moment naar Baltimore komen.

Reservisten van de National Guard

De rellen braken uit na de begrafenis van de zwarte Amerikaan Freddie Gray. De 25-jarige man raakte twee weken geleden gewond bij zijn arrestatie en overleed een week later in het ziekenhuis.

Bij de plechtigheid waren duizenden mensen aanwezig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl