Martin Ødegaard (r) traint mee bij Real Madrid, naast hem Toni Kroos.
NOS Voetbal

Ødegaard dichter bij debuut voor Real

Martin Ødegaard komt dichter bij zijn debuut voor het grote Real Madrid. De 16-jarige Noor maakt voor het eerst deel uit van de twintigkoppige selectie van coach Carlo Ancelotti voor het competitieduel met UD Almería van woensdag. Daarvan moeten nog twee spelers afvallen.

In januari van dit jaar kwam Odegaard over van het Noorse Strömsgodset IF. Het wonderkind, al viervoudig Noors international, speelde sindsdien acht competitiewedstrijden (één goal) voor het tweede team, Real Madrid Castilla, dat uitkomt in de Segunda División B Grupo II. Wel trainde hij wekelijks regelmatig mee met de eerste selectie.

Real Madrid, achter FC Barcelona tweede in de Primera División, moet het tegen Almería vanwege blessures stellen zonder Luka Modric, Karim Benzema en Gareth Bale. Sergio Ramos en Dani Carvajal missen de wedstrijd vanwege een schorsing.

Naast Ødegaard zitten ook Diego Llorente (van Castilla) en Borja Mayoral (van het hoogste jeugdteam) bij de wedstrijdselectie. "Twee van hen mogen op de bank plaatsnemen en krijgen misschien speeltijd", aldus Ancelotti tijdens de persconferentie op dinsdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl