Richard Liesveld fluit de bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen
NOS Voetbal

Liesveld fluit bekerfinale

Arbiter Richard Liesveld fluit zondag de KNVB-bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen, zo maakte de KNVB dinsdag bekend.

Tijdens de finale in De Kuip maakt de arbitrage wederom gebruik van doellijntechnologie. Dat was vorig jaar in de door Bas Nijhuis gefloten eindstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax (5-1) ook al het geval.

Eerste bekerfinale

De 41-jarige Liesveld fluit voor de eerste keer de finale van het Nederlandse bekertoernooi. “Het is een mooie beloning op een voor mij goed verlopen seizoen", aldus Liesveld in een persbericht van de KNVB. "Dit zijn wedstrijden waar je het als scheidsrechter voor doet, het is namelijk één van de prijzen op nationaal niveau."

"Ik hoorde al van collega-arbiters dat de sfeer tijdens de bekerfinale geweldig is, maar het is toch iets wat je zelf moet ervaren", gaat de scheidsrechter verder. "Aangezien er ongeveer vierhonderd bussen met supporters van zowel PEC Zwolle als FC Groningen naar het stadion komen, verwacht ik een fantastisch volksfeest.”

Ervaring

Liesveld leidde FC Groningen al eerder in dit bekerseizoen. Op 17 december vorig jaar zag hij Groningen bij de laatste zestien met 3-0 winnen van FC Volendam. Ook leidde Liesveld dit seizoen de bekerwedstrijden Go Ahead Eagles – FC Twente (0-0, 4-5 na strafschoppen) en Roda JC – PSV (3-2, na verlenging) .

In totaal floot Liesveld 337 wedstrijden in het betaald voetbal, waaronder 30 wedstrijden in de KNVB-beker. Daarnaast was Liesveld de leidsman in 26 internationale wedstrijden en floot hij de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal van 2013 (AZ – Ajax, 2-3 na verlenging).

"Deze aanstelling is een logisch gevolg van het goede seizoen dat Richard gefloten heeft", reageerde Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB. "Hij verdient het om een grote wedstrijd, in een prachtig stadion met waarschijnlijk een mooie voetbalsfeer, te mogen leiden. We zullen er alles aan doen om Richard en zijn team optimaal te voorbereiden op de wedstrijd."

Liesveld krijgt assistentie van Angelo Boonman en Dave Goossens. Bas van Dongen is in Rotterdam actief als vierde man en Pol van Boekel en Dennis Higler zijn de vijfde en zesde official.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl