Sander Boschker heeft zijn keeperstenue ingeruild voor een pak
NOS Voetbal

Boschker ook na zijn loopbaan het gezicht van FC Twente

Bijna zevenhonderd wedstrijden speelde Sander Boschker tussen 1989 en 2014 voor FC Twente, maar ook na zijn voetbalpensioen op 43-jarige leeftijd zet de Achterhoeker zich nog in voor de club waarvan hij het uithangbord is geworden.

Dat was hij al op grond van zijn voetbal-cv, maar nu is het zelfs zijn baan. "Op mijn kaartje staat 'relatiemanager', dat betekent zoiets als dat ik het gezicht van FC Twente ben", aldus Boschker, niet meer in keeperstenue, maar strak in het pak.

Teambespreking

Op de dag van FC Twente-AZ (0-2) meldt hij zich voor wat met een beetje fantasie door kan gaan voor een teambespreking, zoals de oud-doelman die op wedstrijddagen zo vaak heeft gehad. De instructies gaan echter niet over de tegenstander of standaardsituaties, maar over de wensen van sponsoren en welke kinderen er die dag in het zonnetje worden gezet.

In de twee uren die volgen voor de wedstrijd begint, is Boschker werkelijk overal in het stadion te vinden. Hij neemt bij Vak P een filmpje op voor een grote sponsor, ontvangt speciale gasten bij de hoofdingang en spreekt geldschieters toe in de skyboxen. En plotseling staat hij zelfs weer even op het veld, want als oud-ploeggenoot Dusan Tadic afscheid neemt van FC Twente mag Boschker de cadeau's overhandigen.

Clubicoon

Op al die plekken is een ding hetzelfde: voortdurend spreken mensen hem aan. Voor een handtekening, een foto of gewoon een hand van het clubicoon. Geduldig gaat Boschker op al die verzoeken in.

Sommigen willen van hem weten wat er toch met FC Twente aan de hand is. Maar die wat gevoeligere vragen ontwijkt de eenmalig international handig. "Dit zijn mooie leermomenten natuurlijk, maar we moeten er niet te lang bij stil staan. Daar wordt niemand vrolijk van."

Keeperstrainer

Het maakt de toekomst van de club evenwel zeer onzeker. Zelf weet Boschker ook niet hoe lang hij dit werk blijft doen. Zijn droombaan is het in ieder geval niet. "Mijn voorkeur ligt toch op het veld. Het is mijn doel om een keer keeperstrainer te worden van het eerste elftal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl