Een zus van een terdoodveroordeelde in de haven van Cilacap
NOS Nieuws

Laatste dag ter dood veroordeelden Indonesië

In Indonesië lijken de laatste uren te zijn ingegaan voor negen ter dood veroordeelde drugscriminelen. In de gevangenis bij Cilacap, op Java, hebben geestelijken, artsen en leden van het vuurpeloton opdracht gekregen om de laatste voorbereidingen te treffen.

Bij de gevangenis zijn familieleden van de ter dood veroordeelden aangekomen om afscheid te nemen. Acht van de drugscriminelen komen uit het buitenland en een van hen is een Filipijnse vrouw. Familieleden werden door media bestormd, toen zij aan boord gingen van een schip dat hen naar de gevangenis bracht. Korte tijd later kwamen ambulances met negen met satijn beklede lijkkisten bij de haven aan.

Familie Mary Jane komt aan bij gevangenis

Familieleden van twee Australische ter dood veroordeelden zeiden tegen de Australische nieuwszender ABC dat hun naasten woensdagochtend vroeg worden geëxecuteerd. De hoogste aanklager in Indonesië maakt het precieze tijdstip in de loop van de dag bekend.

Vanuit Australië en ook andere landen is op president Widodo druk uitgeoefend om de executies niet door te laten gaan. Ook VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon vroeg Indonesië de vonnissen niet te voltrekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl