De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus brengen Apple miljarden in het laatje

Opnieuw forse winst Apple

Het grootste bedrijf ter wereld meldt opnieuw een megawinst. Apple verdiende in de eerste drie maanden van dit jaar zo'n 12,5 miljard euro. Dat is 33 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral de nieuwe iPhones leverden veel geld op.

Van de nieuwe modellen, die flink duurder zijn dan de vorige, gingen er ruim 61,2 miljoen over de toonbank. Zo stroomden er genoeg miljarden binnen om de dalende verkoop van iPads goed te maken. De tablet lijkt een minder gewilde 'tussenmaat' te zijn geworden, met aan de ene kant de nieuwe iPhones met grote schermen, en aan de andere kant de laptops (Mac), die net als de telefoons meer werden verkocht.

Dollar

De winst van Apple zou nog een paar miljard hoger geweest zijn, als de dollar niet in waarde zou zijn gestegen ten opzichte van de euro. Door die stijging krijgt Apple minder dollars voor de winsten die in eurolanden worden gemaakt. Begin dit jaar zei het bedrijf dat de dure dollar Apple in het lopende kwartaal zeker twee miljard dollar aan winst zal gaan schelen.

De verkoop van de Apple Watch, het nieuwe horloge van Apple, is nog niet in de cijfers verwerkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl