Sinds de val van Kadhafi is het een chaos in Libië. Op deze foto een militair van het officiële Libische leger in de stad Benghazi
NOS Nieuws

Ontvoerde journalisten in Libië dood gevonden

In het noordoosten van Libië zijn de lichamen gevonden van vijf journalisten. Ze werkten voor een Libisch tv-station en werden sinds augustus vermist. Volgens een legerwoordvoerder is terreurgroep IS verantwoordelijk voor hun dood. De kelen van de slachtoffers waren doorgesneden.

De vijf waren in augustus vanuit de oostelijke stad Tobruk naar Ajdabiya gereisd. Onderweg kwamen ze langs Derna, een bolwerk van militante extremisten, waar ze werden ontvoerd. Een zesde journalist slaagde erin te vluchten.

De lichamen van de vijf werden gevonden bij de stad Bayda, waar de internationaal erkende regering van Libië zetelt. Het parlement komt in de stad Tobruk samen.

In de hoofdstad Tripoli hebben islamitische radicalen een eigen regering en parlement ingesteld.

Op de vlucht

Sinds de val van Kadhafi in 2011 is het een chaos in het land. Milities bestrijden elkaar en honderdduizenden Libiërs zijn op de vlucht geslagen voor het geweld. Op verschillende plekken heeft Islamitische Staat voet aan de grond gekregen.

Deze maand werd bekend dat IS in Libië dertig christenen uit Ethiopië heeft vermoord. Sommigen werden onthoofd, anderen doodgeschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl