Laurens Tromer is op het WK tafeltennis uitgeschakeld in de kwalificatie van het enkelspel, maar bereikte met Rajko Gommers wel het hoofdtoernooi in het dubbel.
NOS Sport

Tafeltennissers op WK uitgeschakeld in enkelspel

De drie Nederlandse mannen zijn bij de WK tafeltennis uitgeschakeld in de kwalificatie van het enkelspel. Van het drietal Ewout Oostwouder, Laurens Tromer en Rajko Gommers kwam Tromer in het Chinese Suzhou het verst.

Hij overleefde zijn kwalificatiegroep, maar sneuvelde vervolgens in de tweede fase van de kwalificatie door een nederlaag tegen Spanjaard Alvaro Robles (1-4). Oostwouder en Gommers bleven al in de groepsfase steken.

Tromer en Gommers bereikten samen wel het hoofdtoernooi in het dubbelspel. Het Nederlandse koppel won drie partijen in de kwalificatiefase.

Succes in gemengd dubbelspel

In het gemengd dubbelspel bereikte Tromer met Britt Eerland de derde ronde van het hoofdtoernooi. Voor een plaats in de achtste finales moeten zij afrekenen met Hugo Calderano en Caroline Kumahara uit Brazilië. Voor Oostwouder en Li Jiao viel in de tweede ronde het doek.

Voor de Nederlandse vrouwen Li Jie, Li Jiao en Britt Erland begint het enkelspeltoernooi dinsdag pas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl