Felipe Massa en Valtteri Bottas zijn de coureurs van Williams, dat veel verlies lijdt op het Formule 1-team.

Williams lijdt miljoenenverlies over 2014

De ambitieuze koerswijziging van Williams van vorig jaar om weer een van de toonaangevende teams in de Formule 1 te worden, is het bedrijf over 2014 op een fors verlies komen te staan. Het Formule 1-team leed over dat jaar een verlies van 42,5 miljoen pond, omgerekend zo'n 60 miljoen euro, meldt Autosport.com.

Na een slecht seizoen in 2013 investeerde Williams fors om de prestaties van de renstal in de geldverslindende koningsklasse van de autosport te verbeteren. Het team eindigde in 2013 als negende in het WK voor constructeurs. Met Felipe Massa en Valtteri Bottas achter het stuur leverde dat vorig jaar de derde plaats en een hoop prijzengeld op.

Toekomst positief

Ondanks de zware verliescijfers kijkt Williams wel positief naar de toekomst. De goede resultaten in 2014 hebben geleid tot meer sponsorinkomsten en meer inkomsten uit commerciële activiteiten. "We zijn bezig een solide basis voor de toekomst te leggen", zegt Mike O'Driscoll, de baas van Williams.

Felipe Massa en Valtteri Bottas bezetten dit Formule 1-seizoen na vier races respectievelijk de vijfde en zesde plaats in het WK-klassement. In het WK voor constructeurs staat Williams derde achter koploper Mercedes en Ferrari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl