Badmintonner Lee Chong Wei tijdens de WK in Kopenhagen in augustus 2014

Milde straf voor betrapte badmintontopper Lee

De wereldbadmintonbond (BWF) heeft Lee Chong Wei een schorsing van acht maanden opgelegd wegens doping. De schorsing geldt met terugwerkende kracht, waardoor Lee deze week alweer speelgerechtigd is.

Bij de Maleisische voormalig nummer één van de wereld werd in augustus na de finale van de WK in Kopenhagen sporen van de ontstekkingsremmer dexamethason in zijn urine aangetroffen. Op 11 november werd hij al voorlopig geschorst.

De 32-jarige badmintonner, die op de Olympische Spelen van 2008 en 2012 en de laatste drie WK's zilver veroverde, heeft zelf stellig ontkend doping te hebben gebruikt. Op 11 april mocht hij zijn zaak bepleiten voor een dopingcommissie van de badmintonbond in Amsterdam.

Lee hing een schorsing van drie maanden tot twee jaar boven het hoofd. De WBF koos voor een milde straf, omdat er volgens de bond geen sprake was van opzet, maar slechts van "onachtzaamheid".

Door de uitspraak kan Lee, die inmiddels afgezakt is naar plaats dertig op de wereldranglijst, in mei beginnen met het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen, volgend jaar in Rio de Janeiro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl