Moszkowicz laat belastingdebat aan anderen over

Bram Moszkowicz zal als politicus niet zelf over belastingzaken discussiëren. Hij laat die debatten over aan anderen, zei hij in het radioprogramma Echte Jannen.

Moszkowicz wordt lijsttrekker voor de nieuwe partij VNL. Als advocaat had hij grote problemen met de Belastingdienst; hij zou stelselmatig belasting hebben ontdoken. Hij sloot daarover een schikking, maar bleef zitten met een grote belastingschuld. Zijn twee bv's gingen na zijn royement uit de advocatuur failliet; een persoonlijk faillissement kon hij ternauwernood afwenden.

Met zijn voorgeschiedenis vindt Moszkowicz het beter dat anderen namens VNL over belastingtechnische zaken debatteren, zei hij; niet alleen vanwege de geloofwaardigheid, maar ook omdat anderen er meer verstand van hebben.

Louis Bontes

De komst van Moszkowicz bij VNL leidde tot het vertrek van partijvoorzitter en -oprichter Louis Bontes. Die zei dat het nieuwe boegbeeld te ver van hem af staat. Moszkowicz was als lijsttrekker gevraagd door Bontes' collega-Kamerlid Van Klaveren. "Maar het schijnt dat Bontes zelf voor het eerst mijn naam heeft genoemd", zei Moszkowicz in Echte Jannen.

Afgelopen week heeft Moszkowicz naar eigen zeggen nog met Bontes gebeld om hem te bedanken voor alles wat hij heeft gedaan voor de partij. "Ik zei: ik wens je het beste met de rest van je leven", aldus Moszkowicz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl