De vlammen sloegen uit het dak van het theater
NOS Nieuws

Grote brand theater Grave, eigenaar mishandeld

In een theater in Grave (Noord-Brabant) heeft een grote brand gewoed. Volgens de politie is het vuur in theater Palazzo vermoedelijk aangestoken.

Rond middernacht drongen enkele mannen het pand binnen en mishandelden ze de eigenaar. Nadat ze hem enkele klappen hadden gegeven, ontdekte hij dat er brand was. Het theater is grotendeels verloren gegaan.

De uitslaande brand in het theater in Grave

De eigenaar raakte niet gewond bij het incident. Er waren verder geen mensen in het pand. Volgens Omroep Brabant gaat het gerucht dat de indringers de eigenaar hebben overgoten met een brandbare vloeistof, maar dat hij op tijd wist te vluchten.

Een aantal naastgelegen panden werd ontruimd vanwege bluswerkzaamheden. De bewoners werden elders opgevangen en konden in de loop van de middag weer naar huis. Omdat er een noodverordening is uitgevaardigd voor het gebied rond het theater, zullen sommige bewoners via de achterzijde hun huis binnen moeten.

Vorige week was het theater doelwit van een overval. De eigenaar wist de indringers toen te verjagen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de incidenten.

'Er zijn hier zo veel emoties beleefd'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl