De tafel van Studio Voetbal van 26 april 2015
NOS Voetbal

Schreuder verdient steun, De Boer oogst begrip

Alfred Schreuder treft geen blaam bij FC Twente, de tirade van Frank de Boer was spontaan en Michiel Kramer zou een aanwinst zijn voor Feyenoord. Over die drie punten waren de tafelgasten van Studio Voetbal het roerend eens.

Belangrijk onderwerp van gesprek was de situatie in Enschede, waar boze supporters na afloop van de met 2-0 verloren wedstrijd tegen AZ verhaal gingen halen bij de hoofdingang van het stadion. De woede richtte zich voornamelijk tot trainer Alfred Schreuder. Onterecht, zo oordeelde onder anderen Arno Vermeulen.

“Schreuder is nu het slachtoffer van de daden van Joop Munsterman. Sinds Munsterman is weggegaan, richt de woede zich op de trainer. Maar Munsterman heeft Twente op de rand van de afgrond gebracht en die arme Schreuder krijgt nu de rekening gepresenteerd”, aldus Vermeulen.

Plicht

Volgens Van Marwijk moet het bestuur zich loyaal opstellen naar de trainer. “Ik vind dat het bestuur de plicht heeft trouw te blijven aan de coach die Twente zo graag wilde houden en een fors salaris aanbood, waar hij niets aan kan doen. Nu moeten ze ook kerels zijn en zeggen: we verbinden ons lot aan de coach”, oordeelt Van Marwijk.

“Phillip Cocu heeft het vorig jaar ook moeilijk gehad. Maar het bestuur is toch rustig gebleven. Er zijn coaches die er een puinhoop van maken, maar Schreuder niet. Ik ben bang dat het niet meer te repareren is. Je ziet dat Twente er de laatste twee wedstrijden echt onder lijdt. Twente wordt wel degelijk beïnvloed door deze omstandigheden. Daar kan de trainer ook niks aan doen.”

'Twente moet lot verbinden aan de coach'

Munsterman heeft Twente op de rand van de afgrond gebracht en die arme Schreuder krijgt nu de rekening gepresenteerd

Arno Vermeulen over Alfred Schreuder

Na het doelpuntloze gelijkspel tegen NAC van vorig weekend, ging Ajax-trainer Frank de Boer flink tekeer op de training. De beelden werden een hit op de sociale media en de tirade van De Boer werd breed uitgemeten in de media. “De Boer heeft volkomen gelijk, maar ik vind dat hij veel te laat is. Ajax speelt al twee jaar zo. Die demonstratie naar buiten toe had veel eerder moeten komen”, aldus Jan Mulder.

Bert van Marwijk had wel begrip voor verbale uitval van De Boer. “Dit was niets nieuws onder de zon. Hij stond daar en heeft zich op dat moment geërgerd. En dan ontploft hij. Maar dit was hij helemaal niet van plan”, aldus Van Marwijk, die denkt dat het niet met voorbedachten rade was.

Noodzakelijke versterkingen

“Zal Frank dit allemaal nog wel leuk vinden?” vroeg Kees Jansma zich hardop af. “Het voetbal is niet goed en de spelers lijken lastig te inspireren. Ik denk dat Frank aanstuurt op de noodzakelijke versterkingen, want hij is jaloers op een middenvelder van PSV... Want welke speler is er nou zo bijzonder bij Ajax?”

Van Marwijk: “Frank is de enige bindende factor in het Ajax-kamp en als hij er niet zou zijn geweest, dan waren de problemen veel groter. Frank is een coach die echt werkt aan een team en een speelwijze. Tot het bezetene aan toe en het moet allemaal kloppen. Op een gegeven moment is hij daar misschien te ver in gegaan. En dan wordt het te voorspelbaar en minder spontaan.”

'De tirade van De Boer komt te laat'

Dit was niets nieuws onder de zon. Hij stond daar en heeft zich op dat moment geërgerd. En dan ontploft ‘ie.

Bert van Marwijk over Frank de Boer

In Rotterdam-Zuid is het vooralsnog de vraag met wie Dirk Kuijt volgend seizoen de voorhoede vormt. Wordt het Colin Kazım-Richards, John Guidetti of trekt Feyenoord iemand anders aan? Als het aan Bert van Marwijk ligt, haalt Feyenoord ADO-spits Michiel Kramer naar De Kuip.

“Ik zou het wel weten als ik het voor het zeggen had bij de topdrie”, aldus Van Marwijk. “Want zoveel risico loop je niet toch? Wat zal hij kosten, anderhalf tot twee miljoen? Met Guidetti is het toch maar afwachten. Die jongen is lang geblesseerd geweest, speelt niet altijd bij Celtic en de tweede keer bij een club is altijd lastig.”

'Laatste twee wedstrijden voorbereiding nacompetitie'
'Kramer betere optie voor Feyenoord dan Guidetti'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl