Real Madrid-speler Javier Hernandez in actie tijdens de wedstrijd tegen Celta de Vigo

Real blijft in spoor van koploper Barcelona

Real Madrid heeft in de achtervolging op koploper Barcelona geen steken laten vallen. Real won in een vermakelijk duel met 4-2 bij Celta de Vigo en heeft twee punten minder dan Barça, dat zaterdag de stadsderby van Espanyol won (2-0).

Celta gaf de 'Koninklijke' goed partij in de eerste helft. Nolito zette de laagvlieger op fraaie wijze na negen minuten brutaal op voorsprong.

Real stelde daarna orde op zaken met doelpunten van Toni Kroos en Javier Hernandez, maar niet voor lang. De wedstrijd was krap een half uur bezig toen Iker Casillas voor de tweede keer gepasseerd werd.

Toch ging Real met een voorsprong rusten dankzij James Rodríguez, die een sterk optreden (met onder meer twee assists) bekroonde met een doelpunt.

In de tweede helft gooide Hernandez, die woensdag Real naar de halve finales van de Champions League schoot, de wedstrijd in het slot met zijn tweede van de avond.