Manolo Gabbiadini viert zijn gelijkmaker voor Napoli

Napoli houdt Sampdoria op afstand

Napoli heeft de vierde plaats in de Serie A stevig in handen gekregen na een 4-2 overwinning op Sampdoria. De ploeg van Jonathan de Guzman en Dries Mertens heeft nu zes punten meer dan Sampdoria, dat vijfde staat.

De vierde plaats in de Italiaanse competitie geeft direct toegang tot de groepsfase van de Europa League, terwijl de nummer vijf eerst nog een voorronde moet spelen. Napoli heeft bovendien AS Roma nog in het vizier; het verschil met de nummer drie bedraagt nu twee punten.

In Napels keek de thuisploeg na twaalf minuten door een eigen doelpunt van Raul Albiol tegen een achterstand aan, maar doelpunten van Manolo Gabbiadini en Gonzalo Higuaín zetten Napoli nog voor rust op voorsprong.

In de tweede helft liep Napoli door een treffer van Lorenzo Insigne en opnieuw Higuaín uit naar 4-1, voordat Luís Muriel in de voorlaatste minuut de eindstand op het bord zette.