NOS Voetbal

Rutten deelt verbale tik uit aan Feyenoord-leiding

Rutten sneert naar clubleiding: Chery had bij ons kunnen spelen

Uit ergernis over het gelijkspel tegen FC Groningen kon Feyenoord-trainer Fred Rutten het zondag niet nalaten een sneer uit te delen naar het management van zijn club. Verwijzend naar Groningen-speler Tjaronn Chery die uit een vrije trap de gelijkmaker liet aantekenen, zei Rutten: "Het geeft een dubbel gevoel dat zo'n vrijetrappenspecialist voor Feyenoord had kunnen spelen."

"Een 'slip of the tongue' van mij", haastte Rutten zich vervolgens te zeggen.

De onderliggende boodschap was niettemin duidelijk. Rutten wilde laten blijken dat hij wat technisch beleid betreft een andere koers had willen varen dan de beleidsbepaler bij de club. Rutten had tijdens de afgelopen winterstop Chery graag naar Feyenoord willen halen, maar moest vaststellen dat technisch directeur Martin van Geel daar geen heil in zag.

En uitgerekend Chery schoot FC Groningen zondag met een prachtige vrije trap naast de Rotterdammers. Dat stemde Rutten naderhand bitter. "Bij een club als Feyenoord mag je niet tevreden zijn met een punt. Het geeft een dubbel gevoel dat zo'n vrijetrappenspecialist voor Feyenoord had kunnen spelen. Dan is het zuur dat hij de gelijkmaker maakt", sprak Rutten.

Hij leek direct te beseffen dat hij zijn mond voorbijgepraat had en leidde het gesprek naar de volgende wedstrijd tegen Vitesse. Twee wedstrijden is hij nog trainer van Feyenoord, daarna neemt hij na een seizoen al afscheid. De reden voor dat vertrek is na vandaag eens te meer duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl