NOS Sport

Olympiër De Geus geniet van 'droomweek' in Hyères

De Geus plaatst zich voor Rio

Lilian de Geus beleefde in Hyères de beste week uit haar windsurfcarrière. In een week won ze haar eerste wereldbekerwedstrijd, sleepte ze een olympisch ticket voor Rio in de wacht en gaat ze naar huis met de prijzenpot ter waarde van drieduizend euro. "Dit is wel echt een droom", zei de Geus nadat ze ook nog de afsluitende medalrace had weten te winnen.

Veel pompen

"Het is een prachtige week geweest", aldus De Geus. "De eerste twee dagen gingen heel goed. Daarna was er twee dagen weinig wind. Dat betekende veel pompen en met drie races op een dag is dat toch wel zwaar. Vandaag kon ik ook de medalrace nog winnen. Ik ben echt heel blij."

De Geus begon de week in Hyères met het doel op het podium te eindigen. "Natuurlijk denk je daarbij aan Rio volgend jaar. Tijdens de races ben je daar echter niet zo mee bezig. De focus ligt dan op wat beter kan."

Rio 2016

Door haar goede resultaten dit jaar wordt er straks in Rio veel van De Geus verwacht. Zelf kijkt ze ook verwachtingsvol uit naar de zomer in Brazilië. "Alle wereldtoppers waren in Hyères aanwezig. Wereldkampioene Charline Picon eindigt hier als tweede. Vorig jaar was ze heel stabiel, won ze heel veel. Ik denk dat we veel zijn ingelopen op haar. Het wordt spannend in Rio"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl