NOS Wielrennen

Valverde: ik was de grote favoriet

Valverde: Luik winnen is ongelooflijk

Alejandro Valverde kijkt met louter positieve gevoelens terug op zijn prestaties van afgelopen week in de Benelux. Vorige week zondag werd hij tweede in de Amstel Gold Race, een week later voegde hij daar ook de eindzege in Luik-Bastenaken-Luik aan toe. En tussendoor won hij ook nog de Waalse Pijl.

“Het is ongelooflijk, ik kon het niet geloven”, sprak de 35-jarige Valverde na zijn zege in de laatste voorjaarsklassieker van het seizoen. “Ik zag in het laatste stuk Daniel Moreno wegrijden, viel aan op 600 meter van de finish en hield nog wat over om op het eind te kunnen sprinten.”

Vooraf werd Valverde bestempeld als de grootste kanshebber voor de dagzege. “Ja, ik was de grote favoriet. Iedereen hield me in de gaten, maar de ploeg deed het goed. Ze reageerden goed en zo hebben we gewonnen. Het was lastig. Ik moest Moreno terugpakken, maar had ook Joaquim Rodriguez in mijn wiel.”

Met een brede glimlach zet Valverde, die Luik-Bastenaken-Luik in 2006 en 2008 ook al won, een punt achter de klassiekermaand. "Tweede in de Amstel Gold Race, eerste in de Waalse Pijl en eerste in Luik. Ik ben heel tevreden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl