Merijn Zeeman zag zijn ploeg opnieuw teleurstellen
NOS Wielrennen

Ploegleider Zeeman is figurantenrol Lotto-Jumbo beu

Tijdens Luik-Bastenaken-Luik, de laatste voorjaarsklassieker van het seizoen, slaagden de Nederlanders er niet in hun stempel op de wedstrijd te drukken. Een valpartij zorgde ervoor dat veel landgenoten door materiaalpech of fysieke malheur gedemoraliseerd aan de slotfase begonnen. Ook Lotto-Jumbo stelde opnieuw teleur.

"Ik ben zeker niet tevreden", sprak Lotto-Jumbo’s ploegleider Merijn Zeeman na afloop. "Dit is een teleurstellend resultaat. De teleurstelling zit hem erin dat ik elke keer dat ik met de media praat weer excuses moet aandragen. Het gaat om resultaten. Maar elke keer gaat het weer over een lekke band of een valpartij."

Ditmaal stond een valpartij in de slotfase Nederlands succes in de weg. Diverse renners van Lotto-Jumbo kwamen ten val, onder wie ook Paul Martens en Bram Tankink. En daarom was juist de valpartij onderwerp van gesprek.

"Je moet er gewoon staan"

"Daar moeten we mee afrekenen. Deze weken moet je er gewoon staan. Linksom of rechtsom moesten we gewoon een resultaat halen. En dat is weer niet gelukt. De ploeg is goed genoeg, maar we hebben het niet laten zien. Sommige momenten hadden een aanwijsbare oorzaak", aldus Zeeman.

"Hier was Kelderman onze man. Maar we zijn er niet in geslaagd dat hij deze periode super was. Je moet er gewoon staan en de oorzaken doen er niet toe."

Wilco Kelderman tijdens de ploegenpresentatie van Luik-Bastenaken-Luik

Kelderman kwam weliswaar niet ten val, maar kon bij een gebrek aan steun geen langverwacht succesje boeken. "Ik ben niet super tevreden. Natuurlijk hoop je dat je van voren zit, maar het ging eigenlijk al mis toen drie van onze jongens vielen. We verloren contact met de eerste groep en het aansluiten kostte zoveel kracht", aldus Kelderman.

"In de finale kreeg ik kramp en toen was het eigenlijk over. Onderaan de Saint-Nicolas schoot de kramp in mijn benen en dan kun je eigenlijk bijna niet verder. Dat is zo vervelend. In zulke koersen moet alles meezitten. Het was mijn eerste keer in deze koers, dus je weet ook niet wat je kunt verwachten."

Ook Bauke Mollema, de kopman van Trek, kon niet imponeren. "Ik had de benen niet. Bij de valpartij verspeelde ik te veel energie. Daarna was ik de enige van mijn ploeg die over was in het peloton. Ik heb geprobeerd het beste ervan te maken", zei Mollema.

"Heel teleurstellend, want ik had veel meer verwacht van deze week. Maar het is drie keer niks geworden. Soms lukt het niet zoals je wilt. Jammer, vanaf nu zal ik een beetje rust nemen en vooruitkijken naar de Tour."

Tom Dumoulin had al niet veel verwachtingen voor Luik-Bastenaken-Luik en speelde dan ook geen rol van betekenis. "Ik wilde mogelijk aanvallen net voor de finale, maar het was niet mogelijk. Katjoesja reed zo'n straf tempo. Als je aanvalt, moet het een aanval zijn die telt. Niet aanvallen om maar aan te vallen. En ik had niet de benen voor een aanval die telt."

Mollema: het werd drie keer niks

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl