NOS Voetbal

Chery, van Jupiler League naar Turkse topclub?

Chery vereerd door woorden Sneijder

Tjaronn Chery is de man in vorm bij FC Groningen. Dat weten ze sinds kort ook in Turkije, waar Wesley Sneijder zijn club Galatasaray heeft geadviseerd om de middenvelder naar Istanbul te halen.

"Dat heb ik ook gelezen", reageert Chery nuchter. "Het is mooi dat zo'n grote speler dat over je zegt, maar ik heb daar niks over gehoord. Het is een mooie club natuurlijk, een topclub in Europa. Dus als het serieus wordt, dan moet ik daar maar even over na gaan denken", zegt Chery lachend.

Mocht het zover komen, dan bewijst Chery maar weer eens dat hard werken uiteindelijk beloond wordt. De middenvelder speelde vanaf zijn twaalfde bij FC Twente, maar merkte dat hij niet genoeg minuten kreeg. Hij koos voor zichzelf en ging een niveau lager spelen.

In de Jupiler League kwam hij uit voor Cambuur, RBC Roosendaal en FC Emmen. Bang om in de Jupiler League te blijven hangen was hij niet. "Daar moet je niet te veel mee bezig zijn. Ik dacht altijd: mijn kans gaat sowieso komen. En dat is ook gelukt", zegt Chery die via ADO Den Haag in 2013 bij FC Groningen terecht kwam.

Goede jongen

Zelf heeft Chery wel een verklaring voor de groei die hij doormaakt. "Ik ben denk ik een hele goede jongen, ook voor mijn teamgenoten. Ik help de jonge jongens graag, en ik ben altijd voor mezelf bezig: in de gym en buiten het veld."

En dat betaalt zich uit. Met veertien doelpunten, waaronder een schitterende vrij trap zondagmiddag tegen Feyenoord, is Chery dit seizoen van grote waarde voor zijn ploeg. Dat beseft hij zelf ook. "Vorig jaar was ik ook goed bezig, maar dit jaar zie je wel dat ik met mijn doelpunten en assists belangrijk ben voor het team."

Van de Looi: Chery ongelooflijk belangrijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl