Lilian de Geus in actie in Hyères
NOS Sport

Windsurfster De Geus wint en is zeker van Rio

Lilian de Geus heeft zich overtuigend geplaatst voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio. De 23-jarige windsurfster won bij de WB-wedstrijden in Hyères goud in de RS:X-klasse en voldeed daarmee aan alle kwalificatie-eisen.

De Geus ging als koploper de medalrace in. Daarin bevestigde ze haar suprematie door opnieuw de snelste te zijn. De Geus is al maandenlang in vorm. Vorig jaar eindigde ze als tweede bij het olympisch testevent in Rio. Daarna volgden zilveren medailles bij de wereldbekerwedstrijden in Miami (januari) en Palma (april).

De Geus brak in 2013 door en maakt sinds deel uit van de Delta Lloyd Kernploeg. De windsurfster werkt samen met zeilcoach Jacco Koops. Ze traint met de Spaanse olympisch kampioene Marina Alabau enHayley Chan uit Hong Kong.

Mulder en De Koning

Mandy Mulder en Coen de Koning mogen zich ook opmaken voor de Spelen. Het duo werd tweede in de Nacra 17-klasse en pakte daarmee de benodigde podiumplaats bij een WB-wedstrijd. Zaterdag hadden zij al het recht afgedwongen om in het olympisch traject te komen door Renee Groeneveld en Steven Krol voor te blijven in het klassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl