Mikhail Rosheuvel (l) in duel met Sean Klaiber

Cambuur morst punten in Dordrecht

SC Cambuur heeft in de strijd om de achtste plaats, die mogelijk recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal, twee punten gemorst. De Friezen bleven bij FC Dordrecht op 0-0 steken en blijven daardoor negende.

Voor het reeds gedegradeerde Dordrecht stond er niets meer op het spel. De ploeg begon dan ook vrijuit aan de wedstrijd en bood de ploeg van trainer Henk de Jong prima tegenstand.

Buitenkant paal

In de weinig opwindende eerste helft kregen beide ploegen in de openingsfase kansen op een treffer. Zo raakte Sebastian Steblecki voor de Friezen de buitenkant van de paal en schoot Everon Pisas aan de andere kant hard voorlangs.

Cambuur werd gaandeweg de eerste helft sterker, maar tot grote kansen leidde dat amper. In het tweede bedrijf waren de bezoekers in de eerste vijf minuten tot twee keer toe dicht bij de 1-0. Mikhail Rosheuvel raakte met een mooie knal de paal en Sander van de Streek stuitte op doelman Filip Kurto. Tussendoor redde Leonard Nienhuis op een inzet van Pisas.

Cambuur bovenliggende partij

Ook in het restant van de iets leukere tweede helft was Cambuur de bovenliggende partij. De ploeg slaagde er echter niet in om het overwicht in de score uit te drukken en kwam in de slotfase, toen Dordrecht toch nog een keer aanzette, zelfs twee keer goed weg.