NOS Nieuws

Slachtoffer liquidatie is Turkse crimineel

Liquidatie Turkse crimineel

De man die vannacht in de Amsterdamse wijk Osdorp is doodgeschoten, is de crimineel Baris Önder. Dat bevestigen bronnen aan de NOS.

De 26-jarige Amsterdammer van Turkse afkomst werd iets na twee uur vannacht met een automatisch wapen onder vuur genomen in zijn auto. Hij overleed ter plaatse.

De politie bevestigt dat het 26-jarige slachtoffer een bekende van de politie is. Het forensisch onderzoek ter plaatse heeft de hele ochtend geduurd. Bij de liquidatie is volgens de politie veelvuldig geschoten en zijn ook andere geparkeerde auto's geraakt.

Turkse onderwereld

De afgelopen tijd waren er meer liquidaties in de Turkse onderwereld. Zo werd in december Murat Garki doodgeschoten, een compagnon van Önder. De vrouw die in januari op haar balkon werd doodgeschoten, was de moeder van Önders ex-vriendin. Waarschijnlijk werd zij aangezien voor haar schoonzoon, de huidige man van haar dochter, toen ze op het balkon een sigaret zat te roken.

Baris Önder is de zoon van de bekende crimineel Atilla Önder. Die laatste wordt genoemd als opdrachtgever van de moord op Ali Akgün, in december in Istanbul. Akgün was een van de verdachten in het Amsterdamse liquidatieproces.

Ontkomen

De liquidatie in Osdorp vond iets na 02.00 uur vannacht plaats in de S.F. van Ossstraat. De schutter of schutters zijn weggereden.

De politie kijkt uit naar een zilverkleurige BMW of Mercedes en roept getuigen op zich te melden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl