Vladimir Klitsjko verslaat Bryant Jennings en behoudt zijn wereldtitels
NOS Sport

Klitsjko behoudt wereldtitels zwaargewicht

Bokser Vladimir Klitsjko heeft zijn wereldtitels in het zwaargewicht met succes verdedigd. De 39-jarige Oekraïner was in New York op punten te sterk voor de Amerikaan Bryant Jennings. Klitsjko is wereldkampioen bij vier bonden: WBA, WBO, IBF en IBO.

De nog ongeslagen Jennings maakte het de wereldkampioen knap lastig. Klitsjko was dan ook niet in topvorm, maar hij wist zijn kleinere tegenstander toch vrij eenvoudig op afstand te houden. Met zijn ferme jab scoorde de favoriet erop los.

Jennings hield het de volle twaalf ronden vol, maar na afloop waren de scores van de jury duidelijk: Klitsjko boekte in zijn achttiende opeenvolgende titelgevecht zijn 64ste overwinning. Zijn laatste van drie nederlagen dateert van 2004.

Fury volgende tegenstander

Klitsjko kreeg na de partij tegen Jennings te horen dan de Brit Tyson Fury waarschijnlijk zijn volgende tegenstander is. "Ik kreeg net te horen dat ik word geacht mijn titel voor de WBA te verdedigen. Zoals het er nu naar uit ziet is dat tegen Fury."

De Oekraïner ziet echter liever Deontay Wilder als tegenstander. De Amerikaan heeft de wereldtitel bij de WBC en die wil Klitsjko ook in zijn bezit hebben.

Wie zijn volgende tegenstander ook wordt, beiden leveren een mooi affiche op. Fury is de nummer drie van de wereld en heeft al zijn 24 profpartijen gewonnen. Wilder heeft 33 zeges in evenzoveel partijen op zijn naam, waarvan 32 op knock-out. Alleen zijn laatste partij, het titelgevecht tegen Bermane Stiverne, won hij op punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl