Tom Dumoulin in actie tijdens de Amstel Gold Race
NOS Wielrennen

Twijfels bij vermoeide Dumoulin

Het is nog niet het voorjaar van Tom Dumoulin. Althans, niet qua voorjaarsklassiekers. Na een tijdritzege in Baskenland volgde 'slechts' een 26ste plaats in de Amstel Gold Race. Oorzaak? Vermoeidheid.

"Om eerlijk te zijn, was ik best wel moe", bekende de 24-jarige Limburger zaterdag. "Ik heb de afgelopen week veel gerust. Gisteren heb ik zelfs het parcours niet verkend, maar een extra rustdag genomen. Ik hoop dat het morgen weer okee is."

Dumoulin stelde zichzelf teleur. Een ereplaats in zijn eigen Limburg was een hoofddoel. "Hoe het kan? Ik heb er eigenlijk geen verklaring voor. En dat is wat me nog het meeste stoorde. Ik had echt verwacht daar top te zijn. Ik kwam met een goede vorm uit de Ronde van het Baskenland."

"Was best slecht in de Gold Race"

Dumoulin, die in januari al knap vierde werd in de Tour Down Under, won in het Baskenland zelfs de afsluitende tijdrit in een zeer sterk deelnemersveld. Toch kon hij die lijn in Limburg niet doortrekken.

"In de koers kwam het er niet echt uit. Ik was best wel slecht. Was daar best wel teleurgesteld over. We hebben het geanalyseerd, maar we kwamen niet echt tot een antwoord."

Mentaal klaar

Vanwege de matige vorm liet hij Waalse Pijl schieten woensdag. En nu, aan de vooravond van Luik-Bastenaken-Luik? "Mentaal ben ik er klaar voor. Fysiek ook, hoop ik."

Qua tactiek weet Dumoulin wel wat hij moet doen. "Als ik een goede uitslag wil rijden, zal ik moeten anticiperen." Anticiperen is wielertaal voor: demarreren voordat de echte toppers op de pedalen gaan staan. "Maar vooruitblijven wordt heel moeilijk als er na de Redoute nog een groep van tachtig man overblijft."

Kortom, de vraagtekens blijven. "Ik ben niet overtuigd van een goede uitslag, nee. Maar ik ga er gewoon voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl