Teleurstelling bij Excelsior-doelman Gino Coutinho

Pijnlijke nederlaag Excelsior tegen PSV

Excelsior is in de strijd tegen degradatie tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. De Rotterdammers leken tegen PSV op koers voor minimaal een punt, maar in de extra tijd pakten de bezoekers toch nog een 3-2 overwinning.

De kersverse kampioen had aanvankelijk geen moeite zich op te laden voor het niemendalletje met Excelsior. In de eerste twintig minuten vielen de bezoekers volop aan en waren ze via Luciano Narsingh dicht bij de 1-0. De vleugelaanvaller speelde zich vrij, haalde uit en zag de bal via de lat en de doellijn weer het veld in stuiteren.

Het vervolg van de eerste helft was echter voor Excelsior, dat nog niet helemaal veilig is en dus vanzelfsprekend gemotiveerd was een resultaat te halen. Het offensief leverde wat kansjes op, maar echt gevaarlijk werd het niet voor PSV-doelman Remko Pasveer.

Ongelukkig

Dat werd het even na rust wel. Uit een corner stuiterde de bal van de knie van de ongelukkige Nicolas Isimat-Mirin via de benen van Sander Fischer en Luuk de Jong in het doel. De PSV-spits kreeg het eigen doelpunt op zijn naam.

Georginio Wijnaldum zette de bezoekers, na knap voorwerk van De Jong, weer op gelijke hoogte. De pech voor Isimat was echter nog niet voorbij. Een knullige handsbal leverde hem een tweede gele kaart en Excelsior een penalty op. Jeff Stans schoot snoeihard binnen.

Met een overwinning waren de Rotterdammers nagenoeg zeker lijfsbehoud, maar de tien van PSV maakten toch nog gelijk: uit een vrije trap schoot Memphis Depay binnen.

Laatste minuten

De laatste minuten leken in het teken te staan van Stijn Schaars, die na ruim een jaar blessureleed zijn opwachting maakte. Schaars zette zijn rentree luister bij door de aanval in te leiden waaruit Jürgen Locadia de 3-2 maakte en Excelsior in rouw dompelde.