Stenen gooiende Palestijnse jongeren
NOS Nieuws

Palestijnen doodgeschoten die militairen aanvielen

Israëlische militairen hebben de afgelopen 24 uur twee Palestijnen doodgeschoten. Dat gebeurde bij twee verschillende incidenten, in Oost-Jeruzalem en in Hebron op de Westelijke Jordaanoever.

In Oost-Jeruzalem was het slachtoffer een 17-jarige jongen. Volgens het leger openden militairen gisteravond laat het vuur toen hij zwaaiend met een mes naar een legerpost rende. De familie van de jongen bestrijdt dat. Hij zou helemaal geen mes bij zich hebben gehad.

De familie weigerde het lichaam van de jongen in ontvangst te nemen omdat van Israël maar een beperkt aantal mensen op zijn begrafenis mocht komen.

In verband met de dood van de jonge Palestijn braken enkele uren later rellen uit, waarbij Palestijnse jongeren stenen gooiden naar de politie.

Hebron

Ook in Hebron werd vandaag een Palestijn doodgeschoten die een Israëlische militair zou hebben aangevallen. De militair stond bij een wegversperring toen de 20-jarige Palestijn op hem af rende en met een mes begon te steken, zegt het leger. De militair liep wonden op aan zijn hoofd en borst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl